Dönem Sonu Sınavları

Sevgili Öğrencilerimiz,

Akademik takvime göre 11-23 Ocak 2021 tarihlerinde yapılacak dönem sonu sınavlarıyla ilgili hususlar aşağıdadır:

• Fakültemizde sınavlar, kısa süreli (eş zamanlı) yapılabileceği gibi, uzun süreli de (eş zamansız) yapılabilecektir.
  • Sınavlar için münhasıran Mergen sisteminin kullanılması gerekmektedir.
  • Eş zamansız sınavlarda verilecek süre, sınav dönemi içinde kalmak koşuluyla öğretim elemanı tarafından belirlenecektir.
  • Özellikle eş zamansız sınavlarda, Araştırmaya dayalı sınavlarda, uygun referans verme ve alıntı yapma ile ilgili ilkelere dikkat ediniz. İntihal (kopyala-yapıştır) yapılması halinde olası yaptırımların sorumluluğu öğrenciye aittir. Ödevleriniz intihal programlarında benzerlik taramasına sokulacaktır.
  • Eş zamanlı – kısa süreli sınavlar, olası çakışmaların önlenmesi için BURADA yer alan sınav programında belirtilen saatlerde yapılacaktır.
  • Tüm uyarı ve hatırlatmalara karşın farklı nedenlerle daha önceki sınavlarda bazı öğrencilerimiz yanlış ödev yükleme, yanlış yere yükleme, yükleme tamamlanmadan / tamamlandığına emin olmadan sistemden çıkma gibi hatalı işlemler yapmışlar ve mağduriyet yaşamışlardır. Lütfen ödev yüklemelerinizi son güne / son dakikaya bırakmadan, doğru ödev olduğuna ve doğru alandan yüklediğinize emin olarak yükleyiniz. Bu konularda sorumluluk size aittir.
  • Sınav türü, şekli ve ilkeleri öğretim elemanları tarafından sizlere Mergen ve Anasisten duyurulacaktır.
  • Lütfen web sayfamız ve sosyal medya hesaplarımızdan duyurularımızı takip ediniz.

İyi çalışmalar ve sınavlarınızda başarılar dileriz.