Ara Sınav Duyurusu

Değerli Öğrencilerimiz,

kademik takvime göre Fakültemizde 16-27 Kasım 2020 tarihlerinde yapılacak ara sınavlarla ilgili genel ilke ve bilgilendirmeler aşağıdadır:

• Fakültemizde sınavlar, saatle sınırlı süre verilerek (eş zamanlı) yapılabileceği gibi, saatle sınırlandırılmamış süre verilerek de (bir veya bir kaç gün / eş zamansız) araştırmaya dayalı ödev vb. şekilde yapılabilecektir.
  • Sınavlar için münhasıran mergen sistemi kullanılacaktır.
  • Araştırmaya dayalı (eş zamansız) sınavlarda verilecek süre, ara sınav dönemi içinde kalmak koşuluyla öğretim elemanı tarafından belirlenecektir.
  • Araştırmaya dayalı sınavlarda, uygun referans verme ve alıntı yapma ile ilgili ilkelere dikkat ediniz. İntihal (kopyala-yapıştır) yapılması halinde olası yaptırımların sorumluluğu öğrenciye aittir. Ödevleriniz intihal programlarında benzerlik taramasına sokulacaktır.
  • Saatle sınırlı süre verilecek (eş zamanlı) sınavlar, olası çakışmaların önlenmesi için BURADA yer alan sınav programında belirtilen saatlerde yapılacaktır. Bu tür sınavlarda sınav süresi en fazla 60 dakika olacak şekilde ders hocalarınız tarafından belirlenecektir.
  • Özellikle saatle sınırlı süre verilecek (eş zamanlı) sınavlarda bağlantı problemi yaşama olasılığınızı en aza indirmek için kablolu veya kablosuz bağlantı yanında kullanabileceğiniz mobil verisi olan bir cihazı da yedekte bulundurmanızı öneririz.
  • Sınav türü, şekli ve ilkeleri hocalarınız tarafından sizlerle en geç 11 Kasım 2020 tarihi itibarıyla Mergen sistemi üzerinden (gerekli görülmesi halinde ayrıca anasis ve diğer mecralardan da) paylaşılacaktır.
  • Gerekli görülmesi halinde yapılacak ek duyuruları, mergen sistemi, anasis sistemi, Fakülte web sayfası ve sosyal medya hesapları üzerinden takip etmenizi öneririz.

Derslerinizde ve sınavlarınızda başarılar dileriz.