Ara Sınav Duyurusu

Sevgili Öğrencilerimiz,

Bildiğiniz gibi COVID-19 salgını nedeniyle YÖK tarafından alınan karar doğrultusunda, içinde bulunduğumuz yarıyılda derslerimiz ve sınavlarımız uzaktan CANVAS AnadoluÖYS sistemi üzerinden yapılacaktır.

Ara sınavlara ilişkin belirlenen başlıca ilkeler aşağıdadır:

• Ara sınavlar için öğrencilere CANVAS sisteminden ara sınav ödevi verilecektir.
  • Ara sınav ödevi, teorik sorulardan oluşan klasik sınav şeklinde, araştırma/tartışma konuları/soruları şeklinde veya bu görevlerin karması şeklinde olabilir.
  • Ara sınav ödevlerinin kaç soru/maddeden oluşacağı dersin öğretim elemanının kararıdır.
  • CANVAS sistemine ödevleri nasıl yükleyeceğinizin de açıklandığı öğrenci videosuna şu linkten erişebilirsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=CRWDlzywIpc&feature=emb_logo
  • Ara sınav ödevleriniz 6 Nisan Pazartesi itibariyle sisteme yüklenecektir.
  • Ara sınav ödevinizin, 6-17 Nisan aralığında son yükleme tarihi ve saati hocanız tarafından ödev açıklamasında paylaşılacaktır.
  • İnternet ve/veya bilgisayar erişimi sınırlı olan öğrencilerimiz ve yükleme sırasında bağlantı sorunları yaşanabileceği düşünülerek, ödev teslimi için bir veya birkaç saatle sınırlandırılmış zaman aralıkları yerine daha geniş bir süre verilecektir.
  • Ara sınav ödevlerinizi pdf formatında yüklemeniz istenecektir. (Diğer türlerdeki dosyaları pdf olarak nasıl kaydedeceğiniz de yukarıdaki videoda açıklanmıştır. Kısaca, “Farklı Kaydet” seçeneğinden pdf’yi seçip kaydetmeniz yeterlidir.)
  • Ara sınav ödevlerinin CANVAS sistemine yüklenmesi gerekmektedir. Düşük bir olasılık olmakla birlikte, son güne kadar sisteme yüklemekte sorun yaşarsanız, son gün hocanıza bu durumu açıklayarak eposta ile gönderiniz.
  • Hocalarınız, daha önce olduğu gibi arzu ederlerse, bunun dışında ödev, kısa sınav vb. uygulayabileceklerdir. Bu uygulamaların dönem sonu notundaki ağırlıkları da daha önce olduğu gibi hocalarımız tarafından belirlenecektir.
  • Canvas sistemi üzerinden de notlandırma ve not görüntüleme yapılabilmektedir. Ancak not girişi ve ilanı için resmi mecra, daha önce olduğu gibi anasis sistemidir.
  • Ortak Kodlu derslerin sınavları Rektörlüğümüz tarafından yapılacaktır.
  • Farklı durum içeren tüm diğer derslere (Kültürel Etkinlikler, Topluma Hizmet Uygulamaları, vb.) ilişkin duyurular da Rektörlüğümüz, Dekanlığımız ve hocalarınız tarafından yapılacaktır.
  • Öğrencilerimizin kendi kontrolleri dışındaki faktörlerden dolayı mağdur olmaması için olası tüm senaryolar üzerinde çalışmalar Rektörlüğümüzce yapılmaktadır.
  • Üniversite ve Fakülte web sayfaları ile resmi sosyal medya hesaplarından yapılacak duyurular yanında; hocalarınızın CANVAS, ANASİS ve diğer tüm mecralardan yapacakları duyuru ve bilgilendirmeleri takip etmeniz önemlidir.
  • Olağanüstü bir dönemden geçmemizden dolayı toplumumuzun her kesiminde sosyoekonomik zorluklar yaşayan bireyler ve aileler bulunduğunu hepimiz biliyoruz. Bu nedenle tüm senaryoları ve olasılıkları düşünerek sizin için çalışıyoruz. Size düşen kurumun ve hocalarınızın tüm bilgilendirmelerini takip etmek ve gereklerini iyi niyetle, elinizden geldiğince yerine getirmektir. Kurumunuz ve hocalarınız olarak bizlerin de tüm iyi niyetimizle bu süreci birlikte atlatmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğimizden emin olabilirsiniz.

Size ve ailelerinize sağlık, afiyet ve kolaylıklar dileriz.