AnadoluÖYS Sıkça Sorulan Sorular

Ara sınav takvimi ANASİS’de veya başka bir yerde açıklanacak mı?
Ara sınav takvimimiz önümüzdeki hafta (30 Mart haftası) fakültemiz web sitesinde ve sosyal medya hesaplarında gerekli açıklamalarla beraber duyurulacaktır. Bununla birlikte ara sınavların ne şekilde yapılacağı dersin öğretim üyesi tarafından kararlaştırılarak sizlerle paylaşılacaktır.

Üniversitemiz bütün fakülteleri için ayni ara sınav tarihi geçerli mi?
Evet tüm birimler için ara sınav tarihi aynı.

Notlarımı nereden öğrenebilirim?
Notlarınızı açıklandıktan sonra yine ANASİS üzerinden öğrenebilirsiniz.

Bilgisayarıma mikrofon ya da kamera almama gerek var mı?
Hayır bu tür bir donanıma ihtiyacınız olmayacak.

Eşzamanlı online ders yapılıyor mu?
Sisteme geçiş aşamasında şu an eşzamanlı online ders durumu söz konusu değil. Yani ders saatinde bilgisayarın başında olmak zorunda değilsiniz. Dersin hocasının duyurularını takip etmelisiniz, o size nasıl işleyeceğini anlatacaktır.

Bilgisayarım yok, ne yapmalıyım?
Dersleri ve tüm içeriği akıllı telefonunuzdan takip edebilir dosyaları indirebilirsiniz. Bunun için kullanım videoları hazır web sitemizde bulabilirsiniz.

Yoklama alınacak mı?
Şu an sisteme eş zamanlı katılım sağlanmadığı için eski usül bir yoklama düzenimiz olmayacak.

Dersin öğretim üyesiyle iletişime nasıl geçebilirim?
ANADOLUÖYS üzerinden mesaj atabileceğiniz gibi ANASİS üzerinden veya mail yoluyla da iletişime geçebilirsiniz.

Sistemde geçirdiğim süre dersin öğretim üyesi tarafından görünebiliyor mu?
Evet sistemin istatistikleri saat ve vb. bilgileri görüntülemeye imkan tanıyor.