SUNY ESC programı ders kayıtları hk.

SUNY-ESC programı öğrencilerinin, mezun durumunda olabilmeleri için ESC tarafından zorunlu kılınan ve Anadolu Üniversitesi tarafından verilen aşağıdaki dersleri almaları gereklidir.

• Fundamental Concepts of Law
  • Gender and Development
  • Linear Programming

Dikkat:
Strategic Management dersi ile Gender and Development (Toplumsal Cinsiyet ve Kalkınma) dersi Anadolu Üniversitesi akademik kataloğunda “field elective courses” kategorisinde gözükmektedir. Ancak yukarıda belirtildiği üzere, bu derslerin ESC öğrencileri tarafından alınması zorunludur. Dolayısıyla bu dersleri SUNY-ESC öğrencileri, mesleki seçmeli derslerin arasından ZORUNLU olarak almak durumundadırlar.

1. ESC derslerinden Prof. Dr. Zülal BALPINAR’IN verdiği “Communication for Success” dersi yüz yüze verilmekte olup, tüm öğrenciler almak zorundadırlar.
  2. ESC’ye resmi kabul için başvurmadan ve ESC tarafından kayıtlı öğrenci statüsüne geçmeden önce, ESC derslerinden en fazla 4 tane ders alınabilir. Dolayısıyla ESC’ye başvuru yapmak önceliklidir. Başvuru yapmak için ayrıntılı bilgi için Prof. Dr. Zülal BALPINAR ile iletişime geçebilirsiniz. (zbalpina@anadolu.edu.tr)
  3. ESC programına başvururken dil skoru şartı olmasa da, başvuru sırasında “Admission Essay” yazılması zorunludur.
  4. SUNY-ESC öğrencilerinin dil skoru olarak IELTS sınavından 6.0; TOEFL sınavından 74 puan almaları gereklidir. Öğrenci, tüm derslerinden başarılı olsa bile, gerekli dil skorunu almadan mezun olamaz. Geçerli dil skorunun en geç 3. sınıfın sonuna kadar alınması önerilir.