Önemli Duyuru!

DİKKATLE OKUYUNUZ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ’NİN 19. MADDESİNİN 6. FIKRASI GEREĞİ:

“GÜZ VEYA BAHAR DÖNEMİ SONUNDA 2,00 GENEL NOT ORTALAMASINI (GNO) SAĞLAYAMAYAN ÖĞRENCİYE AKADEMİK YETERSİZLİK UYARISI YAPILIR. AKADEMİK YETERSİZLİK UYARISI ALAN ÖĞRENCİ, YAZ OKULUNDA VEYA TAKİP EDEN DÖNEMDE GNO’SUNU 2,00’A YÜKSELTİRSE AKADEMİK YETERSİZLİK UYARISI KALKAR.

AKADEMİK YETERSİZLİK UYARISI ALAN VE GNO’SUNU TAKİP EDEN DÖNEMDE DE 2,00’YE YÜKSELTEMEYEN ÖĞRENCİ İSE, BİR SONRAKİ DÖNEMDE FF, YZ VE DZ HARF NOTU OLAN DERSLERİYLE BİRLİKTE, AKADEMİK YETERSİZLİK UYARISI ALDIĞI DÖNEMDEN İTİBAREN HARF NOTU CC’NİN ALTINDA OLAN DERSLERİ TEKRAR ETMEK ZORUNDADIR. ÖĞRENCİNİN, TEKRAR ETTİĞİ DÖNEM SONUNDA 2,00 GNO’YU SAĞLAMASI DURUMUNDA DERS TEKRARI SONA ERER.”

ÖRNEK: 2016-2017 GÜZ DÖNEMİ: GNO 2,00’IN ALTINDA İSE, AKADEMİK YETERSİZLİK UYARISI VERİLİR.

2016-2017 BAHAR DÖNEMİ: GNO 2,00’IN ÜZERİNDE İSE, AKADEMİK YETERSİZLİK UYARISI KALKAR. BU DURUMDAKİ ÖĞRENCİLER SADECE FF, YZ VE DZ OLAN DERSLERİ İLGİLİ DÖNEMİNDE ALMAK ZORUNDADIR.

2016-2017 BAHAR DÖNEMİ: GNO 2,00’IN ALTINDA İSE, ÖĞRENCİ TEKRAR DURUMUNA DÜŞER. BU DURUMDAKİ ÖĞRENCİ 2017-2018 GÜZ DÖNEMİNDE; 2016-2017 GÜZ DÖNEMİNDEN İTİBAREN CC’NİN ALTINDAKİ TÜM DERSLERİ TEKRAR ETMEK ZORUNDADIR. ÖĞRENCİ BU DÖNEM SONUNDA, 2,00 GNO’YU TUTTURURSA TEKRAR DURUMU ORTADAN KALKAR.